Zijn er niet gevaccineerde kinderen bij een gastouder?

Zijn er niet gevaccineerde kinderen bij een gastouder?

In Nederland is iedereen vrij om te bepalen wat goed is voor een kindje. Als u denkt dat niet vaccineren beter is voor uw kindje, dan is dit u goed recht. Het is logisch dat u als ouder met een gevaccineerd kindje uzelf misschien zorgen maakt over de veiligheid. Sommige ouders kiezen er bewust voor om hun kindje niet te plaatsen bij kinderen zonder vaccinaties. In principe is een kindje dat niet gevaccineerd is vooral een gevaar voor zichzelf. Als uw kindje wel gevaccineerd is zal er geen risico zijn. Als uw kindje nog niet gevaccineerd is kan er natuurlijk wel een risico zijn op besmetting. De gastouderopvang doet er daarom alles aan om eventuele besmetting te voorkomen.

Kinderen zonder vaccinatie worden toegelaten

Als gastouderopvang zullen we nooit kinderen weigeren vanwege het ontbreken van vaccinaties. De vaccinaties worden wel besproken. Als gastouder wil ik graag op de hoogte zijn van eventueel ontbrekende vaccinaties. Zoals al eerder aangegeven is vooral het kindje zonder vaccinaties een gevaar voor zichzelf. Helaas is er voor andere ouders hierdoor wel altijd een risico op besmetting. Vaak zijn kindjes al ziek en besmettelijk zonder last te hebben van de symptomen. Het is hierdoor lastig om een besmetting te voorkomen. Als uw kindje wel gevaccineerd is zal het risico klein zijn dat uw kind ziek wordt.

Extra hygiëneregels bij besmetting

Als een besmetting heeft plaatsgevonden worden de hygiëneregels opgeschroefd. We zullen zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat andere kindjes ook ziek worden. Ouders worden bij een besmettingsuitbraak gewaarschuwd dat er een mogelijk risico is op kinderziektes. Bij de meeste besmettingen kan een kindje wel gewoon naar de opvang. Als dit niet het geval is wordt dit uiteraard aangegeven.