Informatie

Let op: I.v.m. zwangerschap nemen we tijdelijk geen nieuwe kinderen aan.

Openingstijden

Gastouderopvang Uk & Ik is open op:

  • maandag
  • dinsdag
  • woensdag

De exacte tijden van de opvang kunnen ten alle tijden in overleg worden bepaald. Er zijn mogelijkheden voor zowel flexibele opvang als vaste dagen.

Vakanties en officiële feestdagen

Op officiële feestdagen is er geen mogelijkheid voor opvang. Vrije dagen/vakantie vanuit mijn kant worden minstens 1 maand van te voren gemeld.

Mocht uw kind niet naar de opvang komen i.v.m. vakantie of vrije dag hoor ik dit graag 2 weken van te voren.

Aantal kinderen

Het aantal kinderen dat een gastouder thuis mag opvangen is wettelijk geregeld. Als gastouder mag je in Nederland maximaal 6 kinderen tot een leeftijd van 12 tegelijkertijd opvangen. Dit aantal zal worden verdeeld over diverse leeftijdsgroepen. Dit houdt in dat ik maximaal:

  • 2 kinderen onder de 1 jaar en/of
  • 4 kinderen onder de 2 jaar en/of
  • 5 kinderen onder de 4 jaar mag opvangen.

Neem contact met ons op voor beschikbare plaatsen.

Veiligheid

Mijn woning dient als opvang en voldoet volledig aan alle eisen die zowel de GGD als het gastouderbureau stellen. Denk hierbij aan deuren met haakjes, beveiligde stopcontacten etc.  Per jaar vinden er ook een aantal controles plaats of alles nog voldoet aan de huidige regelgeving.

Ziekte

Is uw kind niet lekker of ziek, maar zou u toch gebruik willen maken van de opvang, is dat geen probleem. Houdt er echter rekening mee dat als u kind een besmettelijke ziekte heeft of een ziekte waarvan de incubatietijd nog niet verstreken is, ik geen opvang verleen. Ik wil graag de kans op besmetting naar de andere opvangkinderen hiermee vermijden.

Mocht uw kind tijdens de opvang ziek worden, neem ik zo snel mogelijk contact met u op. In overleg bepalen we dan hoe we met de situatie omgaan.