Hoe maakt u tandenpoetsen leuk?

Hoe maakt u tandenpoetsen leuk?

Als uw kindje twee jaar oud is wordt tandenpoetsen een vast onderdeel van het dagritme. Uw kindje moet twee keer per dag z’n tanden poetsen. Gelukkig hebben wij een aantal tips om tandenpoetsen weer leuk te maken. Uw kindje gaat zo zonder problemen voor het slapengaan even de tanden poetsen.

Maak er een spelletje van

Speel een rollenspel met uw kindje. Doe alsof u de tandarts bent en er even goed naar de tanden gekeken moet worden. Ondertussen poetst u de tanden van uw kindje. De meeste kinderen vinden het super interessant om er een rollenspel van te maken. U kan zelfs een klein spiegeltje gebruiken om zogenaamd de tanden te bekijken.

Bezoek de tandarts

Bezoek al jong met uw kinderen samen de tandarts. De tandarts speelt hier goed op in en geeft de kinderen een beloning in de vorm van een cadeautje. De kinderen begrijpen zo dat het belangrijk is om de tanden te poetsen en vooral dat het leuk is.

Zing een liedje

Maak een liedje van het tandenpoetsen en laat uw kindje met verschillende handelingen meedoen. Zing bijvoorbeeld onder en boven en nog een keer. Ondertussen voert u de handelingen uit en poetst u zonder problemen de tanden van uw kindje. U kan het liedje zingen op de toon van Vader Jacob.

Geef het goede voorbeeld

Laat als ouder zien dat tanden poetsen belangrijk is. Kinderen neem graag uw voorbeeld aan. Door zelf ondertussen uw eigen tanden te poetsen nemen de kinderen uw gedrag over en worden de tanden keurig gepoetst. Poets eventueel tussendoor de tanden van de kinderen. Laat voor de grap ook uw tanden poetsen door uw kinderen. Dit motiveert ze om de tanden goed te poetsen.

Lees een prentenboek voor over tandenpoetsen

Helga Warmels heeft een prentenboek gemaakt voor peuters over tandenpoetsen. Dit boek is perfect om uit voor te lezen en kinderen het belang van tandenpoetsen te leren.