Een gastouderopvang is net zo vertrouwd als thuis

Een gastouderopvang is net zo vertrouwd als thuis

Een gastouderopvang heeft een aantal voordelen vergeleken met een grootschalige opvang bij een kinderdagverblijf. Dit is de reden dat steeds meer ouders kiezen voor een gastouderopvang. Een aantal voordelen hebben we voor u op een rijtje gezet.

Extra aandacht voor uw kindje

Een gastouder mag maar een maximaal aantal kinderen opvangen. Het aantal kinderen is afhankelijk van de locatie. Als een gastouder zelf kinderen heeft dan mogen er maar 4 kinderen opgevangen worden. Er is altijd de volledige aandacht voor uw kindje. Een gastouder mag maximaal slechts 6 kinderen opvangen inclusief eigen kinderen. Als er kinderen van onder de 1 jaar zijn dan mogen er slechts 2 opgevangen worden. Er is hierdoor altijd voldoende aandacht voor uw kindje. Eventueel kan u wensen doorgeven zoals het leren van een tweede taal. De gastouder kan hier extra aandacht aan besteden en u merkt dit in de ontwikkeling van uw kindje.

Zelf een gastouder uitkiezen

Als ouder bepaalt u zelf wie de gastouder van uw kindje wordt. U kiest voor de ouder met de beste klik en gedachtes over de opvoeding. U weet zeker dat u met een gerust hart uw kindje kan achterlaten. Daarbij is er extra rust voor uw kindje. Uw kindje krijgt niet elke dag met andere begeleiders te maken zoals op een kinderdagopvang. Dit zorgt voor meer regelmaat en minder stress bij uw kindje.

Professionele opvang

U hoeft niet bang te zijn over de professionaliteit van een gastouder. Iedere gastouder wordt een paar keer per jaar gecontroleerd. Daarnaast is scholing verplicht en krijgen gastouders regelmatig bijscholing. Denk bijvoorbeeld aan EHBO voor kinderen. Gastouders hebben altijd een pedagogische achtergrond.

Voordelig en flexibel

Bij gastouders betaalt u per uur. U betaalt niet verplicht voor een hele dag terwijl u misschien een halve dag opvang nodig heeft. Als u een studiedag heeft en thuis bent hoeft u bijvoorbeeld niet te betalen. Als u een keer van dag wil ruilen is dit ook geen probleem. Soms is het zelfs mogelijk om in de avond de gastouder op uw kindje te laten passen. Dit maakt een gastouder flexibel en voordeliger dan een kinderdagopvang.

Er zijn genoeg redenen te noemen om te kiezen voor een gastouderopvang in plaats van een kinderdagopvang!