De kinderopvangtoeslag 2017 – Hoeveel toeslag krijgt u?

De kinderopvangtoeslag 2017 – Hoeveel toeslag krijgt u?

Voor de meeste werkende ouders is er goed nieuws. De kinderopvangtoeslag 2017 gaat omhoog. In 2016 was er al een verhoging en deze trend zet door in 2017. Dit geld is niet alleen beschikbaar voor de kinderdagopvang, maar ook voor buitenschoolse opvang en gastouders. Er komt dit jaar 200 miljoen euro extra bij om de opvang van kinderen beter te regelen. Uiteraard is de toeslag wel afhankelijk van uw inkomen. Gemiddeld krijgen ouders een derde van de kosten van de kinderopvang vergoed. Bijna alle ouders gaan er in 2017 financieel op vooruit. Deze meevaller is zowel bij het eerste kind als het tweede kind.

Wanneer heeft u recht op kinderopvangtoeslag in 2017?

U heeft recht op kinderopvangtoeslag als u een kindje naar een geregistreerde gastouder brengt of een kinderdagopvang. Per kind mag u maximaal 230 uur per maand aan kinderopvangtoeslag krijgen. Of u recht heeft op de toeslag is afhankelijk van uw gezamenlijke inkomen en het aantal uren dat u samen werkt. Als u tijdelijk niet werkt vanwege een studie, dan heeft u ook recht op kinderopvangtoeslag. U kan zo nog gewoon naar school gaan en oppas voor uw kindje regelen.

Hoeveel extra geld krijgt u in 2017?

Als u een laag inkomen heeft krijgt u vanaf 2017 94% van alle kosten vergoed. Heeft u een hoog inkomen? Dan krijgt u nog 33% van de kinderdagopvang kosten vergoed. Een alleenstaande ouder met minimumloon gaat er ongeveer € 279 op voorruit. Als u gezamenlijk 50.000 per jaar verdient gaat u er 180 euro op vooruit. Als u gezamenlijk € 120.000 per jaar verdient gaat u er € 944 euro op vooruit. Via de website van de regering kan u zelf checken waar u vanaf 2017 recht op heeft. De uiteindelijke stijging is vooral afhankelijk van uw inkomen en het inkomen van uw partner.

Helaas is het niet allemaal pure winst want de tarieven zijn in 2017 wel omhoog gegaan. Bij een gastouderopvang is de stijging wel minder hoog dan bij een kinderdagopvang.